Veelgestelde vragen

 • Hoe kan ik een gratis luchtfoto van mijn buurt krijgen?
  U kunt alleen een gratis luchtfoto krijgen wanneer u meewerkt aan het buurtonderzoek op krant.nl en uw emailadres invult in de enquête.U ontvangt dan een email met een link naar deze fotobestel website. De link bevat een unieke actiecode waarmee u eenmalig een gratis luchtfoto van uw buurt kunt bestellen.De actiecode is niet los verkrijgbaar.
 • Zijn de voucher codes uniek?
  De voucher codes zijn allemaal voorzien van een unieke code. U kunt deze code slechts eenmaal gebruiken om een gratis digitale luchtfoto op te halen.
 • Welke luchtfoto’s ontvang ik gratis?
  U ontvangt 1 luchtfoto uit 2014 GRATIS, in digitaal formaat. U kunt tijdens het bestellen zelf de postcode en huisnummer kiezen. De foto’s worden speciaal voor u op maat gemaakt.
 • Welke luchtfoto’s kan ik nog meer bestellen?
  Van alle adressen in Nederland zijn ook luchtfoto’s beschikbaar van de jaren ’60 en van 2009. Deze kunt u als print in verschillende formaten bestellen tegen een speciale actiekorting. De speciale bundels geven u een mooi verschil tussen Toen en Nu.
 • Op welk formaat worden de luchtfoto’s geleverd?
  De GRATIS luchtfoto van 2014 wordt digitaal geleverd in JPG formaat, dat u op elke computer kunt openen. Het formaat is voldoende om de luchtfoto haarscherp op 20x30cm af te laten drukken in een printshop. Indien u de allerbeste kwaliteit wilt ontvangen kunt u gebruik maken van onze printaanbiedingen. Tegen een eenmalige special actieprijs worden de prints in een hoogwaardig foto-laboratorium afgedrukt op lustre fotopapier (Fujifilm).
 • Wat is de kwaliteit van de recente foto’s?
  De luchtfoto’s van 2014 en 2009 zijn digitaal opgenomen met een 150 megapixel luchtfotocamera. Uit de circa 100.000 opnames is 1 landsdekkend bestand gemaakt, waaruit voor u op maat rond uw adres een gepersonaliseerde foto wordt uitgesneden. De luchtfoto’s zijn jaarlijks vanaf het vroege voorjaar tot medio zomer opgenomen. Er zijn verschillen per regio in de kleurstelling, schaduwvorming en de hoeveelheid blad aan de bomen.De luchtfoto’s 2009 en 2014 hebben een detail van 10cm, wat betekent dat elke pixel (beeldelement) een gebiedje van 10 x 10 cm op aarde vertegenwoordigt.
 • Wat is de kwaliteit van de oude foto’s?
  De luchtfoto rond 1960 is ooit analoog opgenomen, afgedrukt en door Dotka gescand uit een oud werk-archief, en daarna digitaal opgewaardeerd tot een landsdekkend bestand en opnieuw gekoppeld aan adressen. Er kunnen oneffenheden in zitten, zoals randen, strepen, vlekken of kleurverschillen. Deze foto’s zijn de enige bewaard gebleven opnames uit de jaren ’60.De luchtfoto’s rond 1960 zijn op grotere hoogte opgenomen dan heden ten dage en met analoge fotocamera’s uit die tijd. Daardoor zijn de foto’s verder uitgezoomd, zodat elke pixel een detail van 50 x 50 cm heeft. U kunt op wijk-niveau kijken hoe uw buurt er ruim 50 jaar geleden uit heeft gezien.
 • Uit welk jaar is mijn foto of kaart?
  U kunt via de volgende link kijken hoe oud uw luchtfoto of kaart precies is:Luchtfoto, rond 1960: Klik hier
  De luchtfoto’s uit 2009 en 2014 zijn allemaal in dat jaar opgenomen.
 • Hoe weet ik of mijn bestelling correct is aangekomen?
  U ontvangt per e-mail een bevestiging van uw bestelling.
 • Hoe krijg ik de luchtfoto’s thuis?
  De digitale luchtfoto’s worden binnen 1 tot 48 uur na uw afgeronde bestelling gepersonaliseerd uitgesneden en klaargezet op de server. Zo gauw deze klaar is, ontvangt u een email met een link om uw Jouw Buurt luchtfoto te downloaden. De Print-luchtfoto’s worden binnen 2-10 werkdagen na ontvangst van betaling naar het door u opgegeven adres verstuurd in een stevige verpakking.
 • Wat zijn de verzendkosten?
  De digitale producten worden gratis geleverd via een email met een download-link.De prints worden stevig verpakt en per post verstuurd. Vanwege de uniekheid van deze actie zijn wij helaas genoodzaakt verzendkosten in rekening te brengen. De foto’s worden voor u speciaal afgedrukt. Daardoor is het niet mogelijk deze op te halen in een winkel. Om het foto-papier goed te beschermen verpakken we de foto-prints extra goed, en versturen wij deze via PostNL. De verzendkosten zijn € 2,95 voor de 20×30 print en €5,95 voor de grotere formaten. De grotere formaten worden met Track&Trace verstuurd.
 • Tot wanneer kan ik mijn gratis luchtfoto ophalen?
  U kunt uw voucher inwisselen op jouwbuurt.luchtfoto.nl tot 31 oktober 2016. Ook de andere producten en hoogwaardige prints kunt u tegen een speciale actieprijs bestellen tot 31 oktober 2016.
 • Ik heb de link naar mijn digitale foto laten verlopen, kan ik mijn foto alsnog krijgen?
  Ja, neem telefonisch contact op met de klantenservice.
 • Waarom kan ik geen bundel bestellen van de gemeentes Almere en Zeewolde?
  Van deze gebieden zijn pas na 1980 luchtfoto’s ingewonnen. Voor een overzicht van uitgesloten postcodes, klik hier

Contact
Heeft u andere vragen? Neem dan contact op met onze klantenservice.

AD – 088-050 5050
Tubantia – 088-013 9970
De Stentor – 088-013 9960
De Gelderlander – 088-013 9950
Eindhovens Dagblad – 088-013 9940
Brabants Dagblad – 088-013 9930
BN De Stem – 088-013 9920
PZC – 088-013 9910